Kusliga citroncupcakes

Varför nöja sig med bara en typ av cupcakes till Halloween? Gör en till sats med vanlij- och citronsmak, byt färg på frostingen och skapa nya marsipanfigurer! Det blir bra, jag lovar!
Receptet ger cirka 12 st muffins eller drygt 24 st minicupcakes
DU BEHÖVER
- 3 ägg
- 2 1/2 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Skal och saft av 1 citron
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g Philadelphiaost
- 1 msk färskpressad citronsaft, kan hoppas över
- Några droppar valfri karamellfärg
- Eventuell marsipan för dekoration
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°C (något lägre om det görs minicupcakes). Visp ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda torringredienserna och vänd försiktigt ned i smeten. Blanda rivet skal och saft av en citron och häll sedan smeten ner i muffinsformar som är utplaceradde på en muffinsplått till cirka 2/3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (ungefär 12-13 minuter vid minicupcakes, eller tills de ser färdiga ut - har en fin färg och har rest sig). Tag därefter ut och låt svalna.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, Philadelphiaost och eventuell citronsaft krämigt. Rör ned karamellfärg, eller behåll den vit, och bred eller spritsa på den på muffinsarna. Dekorera med marsipan eller annan önskvärd dekoration.


