Halloweeniga chokladcupcakes

Om det är något som sätter lite guldkant på högtiderna som är det passande bak. Och om det är något som alltid går hem och något som alltid går att variera och anpassa så är det cupcakes! Så inför årets Halloweenfest valde jag att göra minichokladcupcakes med röd frosting och svarta djävulshorn (även fast jag varken fick till den röda eller svarta färgen helt och hållet, något jag får experimentera vidare med framöver!).
Receptet ger cirka 12 st muffins eller drygt 24 st minicupcakes
DU BEHÖVER
- 3 ägg
- 2,5 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker 50 g smör
- 1 dl gräddfil
- 2 msk kallt kaffe
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
- 1 nypa salt
- 100 g mörk kvalitetschoklad, minst 70%
Cream Cheese Frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g Philadelphiaost
- Alternativt karamellfärg i valfri färg
- Eventuell marsipan till dekoration
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175°C (något lägre vid minicupcakes). Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält därefter smöret och häll i gräddfilen och kaffet. Rör ihop och häll sedan ned i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Hacka eller bryt den mörka chokladen och smält den i vattenbad - det vill säga att den läggs i en skål eller annan värmetålig behållare som ställs ovanför kokande vatten. Blanda ner den smälta chokladen i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, eller närmare 12-14 minuter med minicupcakes. De är färdiga när de fått en fin färg och har rest sig fint ur formarna. Låt dem svalna.
Rör smör, florsocker, vaniljsocker och Philadelphiaost krämigt tillsammans med den eventuella karamellfärgen. Därefter är det bara att spritsa på med valfri tyll och göra dina marsipanfigurer och dekorera. Jag lovar att dessa söta små skapelserna kommer bli en succé!


