Lime- och Passionsfruktscheesecake

- 12 digistivekex
- 50 g smör
- 3 gelatinblad
- 2 ägg
- 2 dl lätt créme fraiche
- 400 g lätt färskost, exempelvis Philadelphiaost
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 limefrukter
- 1 gelatinblad
- 2 msk socker
- 4 msk vatten
- 2 passionsfrukter
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Dela under tiden upp äggen i äggulor och äggvitor och blanda därefter äggulor, crème fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
Värm limesaften i en kastrull och ta upp och låt gelatinbladen smälta däri. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Låt därefter stå i kylen minst 1 timme.
För garneringen ska gelatinbladet läggas i kallt vatten ca 5 minuter medan det kokas upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, men ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinnehållet och låt svalna. Häll geléblandingen över tårtan och ställ i kylen tills det stelnat, minst 1 timme. Detta är även en perfekt kaka att göra dagen innan då den hinner stå till sig under natten och blir ännu smakrikare.
Receptkälla: Allt om Mat









