Kladdkaka med daimgrädde

 
Minn ni skid-VM i Falun 2015? Det gör jag! Inte bara är det för alla fantastiska landslagsåkare vi hade som gjorde fantastiska prestationer, utan även för att jag få för första gången fick smaka kladdkaka med daimgrädde. Om jag minns rätt så var det även Melodifestivalstider och jag minns hur vi alla satt framför TVn hos mina kära Wien-barndomskompisar när deras mamma bar in denna underbara skapelse. Så enkel och å så omtyckt!
 
DU BEHÖVER
 
Kaka
  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
Daimgrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 2 pkt Daim à 56 g
 
GÖR SÅ HÄR
 
Sätt ugnen på 200°C och smörj en rund bakform med 22 cm i diameter med löstagbar kant. För en gångs skull skippar vi ströbrödet för en mer lyxig känsla.
 
Smält smöret, rör ner brutna chokladbitar och rör till en jämn smet. Vispa upp sockret och äggen lätt och rör ner chokladsmeten. Blanda slutligen torringredienserna och vänd ner.
 
Skjutsa in kakan i 14-15 minuter i ugnen och låt den därefter svalna helt, gärna i kylen under natten, innan den lossas från formen och läggs upp på ett fat.
 
Nu är det dags för sluttampen och då gäller det att vispa upp grädden tillsammans med kakaon och florsockret. Grovhacka Daimen och rör ner i grädden, men spara en handfull till topping.
 
 
Receptkälla: Tidningen Hembakat
 
 
Choklad | Choklad, Daim, Kladdkaka | |
Upp