Italienskinspirerade bruschettas

 
I helgen var det dags för den efterlängtade 80-årsfesten för morfar. Släkten samlades hemma hos oss och en underbar 3-rättersmiddag serverades. Förrätten vi valde att ha är en av mina personliga favoriter; nämligen italienskinspirerade bruschettas. Det är otroligt lätt att göra, samtidigt som smakerna kompletterar varandra något enormt och gör inte en ända gäst besviken! Förutsatt att man gillar vad som är på såklart ;)
 
Receptet räcker för ungefär 20 skivor, beroende på baguette
 
DU BEHÖVER
  • 1 st baguette
  • 2 klyftor vitlök
  • Olja, förslagsvis olivolja
  • 1 burk pesto
  • 1 pkt Mozarella
  • 1 burk soltorkade tomater
 
GÖR SÅ HÄR
 
Börja först och främst med att sätta ugnen på 200°C. Förbered en tallrik med olja och pressad vitlök och skär baguetten i cirka 2 centimeters tjocka skivor. Doppa därefter skivorna försiktigt i vitlöksoljan utan att dränka dem. Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper och skjutsa in i ugnen. Ta ut dem när de fått fin färg och fin konsistens, eller efter cirka 10-15 minuter.
 
Under tiden är det dags att skära till mozarellan och de soltorkade tomaterna - om de skulle vara lite stora. Släng på en klick pesto på baguetteskivorna och lägg på en bit mozarella och toppa med en soltorkad tomat. Tadaaa så är det klart och redo att serveras!
 
Förrätter | Bruschettas | |
Upp